Herbieh's blog

mindennapi munkahelyi, magánéleti (de nem túl személyes) elméletileg ponéos, néha sírva röhögős, esetenként gyászos történetek kicsit ironikus szemszögből, avagy MIEZ???

Betta, avagy sziámi harcoshal

Herbieh 2010.02.10. 10:25

Vettünk egy halat. Először féltem, hogy Dolly (a cicánk) leborítja, játszik vele, majd megeszi, de az elmúlt két hét tapasztalatai alapján vagy nem érdekli, vagy sikerült olyan helyre helyezni, ahol nem éri el.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A halacska a címben szereplő állat, és igazából olyan, mint egy kanadai favágó:
Igénytelen, elvan egy gömbakváriumban (jó, ez mondjuk a favágóra nemigaz... legalábbis nemhiszem hogy brit tudósok kísérleteztek volna ezzel), elvan mindennap ugyanazon a kaján, és iszonyat fel tudja húzni magát a saját tükörképén. És ezt most vegyétek szó szerint!
Ugyanis a betta ha támad, minden uszonyát szétfeszíti, mint egy mini színes vitorláshajó, és nagyon erősnek gondolja magát. Ezek a halak ugyanis egymást is megtámadják, emiatt ha meglátja saját tükörképét, annak is neki akar menni. Abszolút muris, ahogy megtámadja a tükröt, és körbe-körbe úszkálva keresi a másik halat:) 

Címkék: hal

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://herbieh.blog.hu/api/trackback/id/tr621744957

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsozso9 2013.07.15. 18:33:08

aha...elvan egy gömbakváriumban? 30 literes TÉGLAALAKÚ akvárium kell neki, szűrővel fűtővel...Mindennap ugyanazon a kaján? Épp az, hogy változatos étrend kell neki, és élő eleség is... Na kivagyok az ilyen "haltartóktól". Minek veszed meg ha nem tudod normálisan tartani? 2 nap után meg is döglött mi?
süti beállítások módosítása